Unde se instaleaza o protectie lipsa apa pentru pompe de apa?

Protectia pentru lipsa apei in pompa este binevenita oricand, fie ca a fost prevazuta pe instalatie de la inceput, fie ca s-a constatat necesitatea ei ulterior. Are rolul de a proteja pompa, respectiv intreaga instalatie.

Unde se instaleaza o protectie lipsa apa pentru pompe de apa?

O protectie lipsa apa pompe este un kit special care nu inlocuieste presostatul normal ci il completeaza. Acest kit se monteaza fie pe teava de refulare a pompei, fie pe teava de absortie a acesteia.

Protectia lipsa apa pompe se potriveste atat pentru pompele submersibile cat si pentru pompele de suprafata. Important este ca ea sa fie pozitionata corect.

De mentionat ca o astfel de protectie lipsa apa pentru pompe submersibile sau de suprafata, vine direct cablata, necesitand doar montajul pe teava.

Se monteaza pe teava cu teu de 1 tol interior – exterior.

Ce face o protectie lipsa apa pompe?

O protectie lipsa apa pompe are rolul de a opri pompa atunci cand aceasta nu mai primeste apa de la sursa. Astfel, cand nu mai este apa, protectia montata va opri curentul electric care alimenteaza pompa. Astfel aceasta nu va mai merge in gol, pe uscat, riscand sa se strice si sa afecteze intreaga instalatie.

O astfel de protectie se alimenteaza la o retea de 230 V, curent nominal de 16 A. Are un reglaj presetat din fabricatie: 0.05-0.4 bar si o  plaja de reglare presostat de 0.15 bar pana la 0.9 bar.

Pentru ce fel de pompe este potrivita aceasta protectie?

Asa cum am mai spus, acest kit de protectie se potriveste perfect atat pompelor submersibile cat si celor de suprafata. Rolul ei, de a opri pompa in cazul in care nu mai este apa, nu tine cont de faptul ca pompa se afla la suprafata sau in apa.

Beneficiile unei protectii lipsa apa pompe sunt crescute deoarece, cu o investitie minima se prelungeste durata de viata a pompei si eficienta ei in timp, precum si a intregului echipament.

In ultimii ani, automatizarile au devenit parte importanta a procesului de asigurare a confortului vietii.

Exploatarea durabila, economica si materiala este un deziderat intalnit nu doar la nivelul companiilor sau al firmelor care sunt mari consumatori de resurse naturale, ci si la utilizatorii casnici.

Economiile financiare si de resurse duc la aplicarea unor metode extrem de inovatoare pentru ramuri precum instalatiile sanitare casnice.

Protectia pentru lipsa apei instalata pe teava de refulare sau pe teava de absortie este dovada ca orice instalatie sanitara trebuie sa contina elemente moderne de protectie a echipamentelor si de economisire a resurselor.

De unde se achizitioneaza o protectie lipsa apa pompe?

Acest tip de kit, protectie lipsa apa pompe, se regaseste fara probleme in magazinele specializate de instalatii. Il puteti achizitiona oricand, fie online de la www.shop-einstal.ro fie de la magazinul situat in Bucuresti, soseaua Mihai Bravu nr 540-562, langa statia de metrou Mihai Bravu.

Aici puteti cere si consiliere de specialitate precum si recomandarea altor automatizari necesare pentru eficientizarea consumului de apa din locuinta.

Leave a Reply