SEO în sus, SEO în jos

Ai auzit vreodată de parabola broaștei care fierbe? Dacă pui o broască într-o oală cu apă fiartă, ea va sări imediat. Dar dacă pui o broască într-o oală cu apă rece și apoi o fierbi, broasca va fierbe până va muri, deoarece trecerea se va face gradual și nu va simți ce se întâmplă în jurul său.

Același lucru se poate întâmpla și cu brandurile din mediul online. Poate exista pericolul ca antreprenorii să nu sesizeze faptul că acestea pot muri, datorită faptului că nu observă ce se întâmplă în jurul lor. Friedrich Goltz, un psiholog de origine germană a încercat să valideze această teorie, demonstrând contrariul. Broasca aruncată direct în apa fierbinte nu a sărit, în timp ce cealaltă a încercat să se salveze în momentul în care temperatura a atins 25 grade.

Nu te culca pe-o ureche!

Oricum, parabola ar trebui privită ca pe o simplă poveste de pe urma căreia să tragem învățăminte, în niciun caz ca pe un experiment științific. O strategie bună de optimizare SEO pornește de la identificarea corectă a cuvintelor-cheie prin intermediul cărora poți obține trafic targetat, fapt care duce la creșterea afacerii tale în mediul online. De altfel, motoarele de căutare upgradează mereu algoritmii de căutare, așadar trebuie să-ți ajustezi în mod constant cuvintele-cheie. Iar pentru a nu păți precum broasca din parabolă, este necesar să fim atenți la procesul de optimizare al site-urilor, deoarece lumea digitală evoluează în mod constant.

La ce se referă optimizarea SEO on page?

Optimizarea SEO on page vizează toate activitățile pe care trebuie să le faci pentru ca site-ul tău să ocupe o poziție de top în clasamentul realizat de motoarele de căutare. Deși optimizarea on page are o pondere mai mică decât cea off page, este absolut esențială pentru indexarea corectă a paginilor. Există nenumărați factori de care trebuie să ții cont atunci când faci optimizare SEO on page, dintre care menționăm:

  • Identificarea corectă a cuvintelor-cheie;
  • Crearea unor titluri și ale unor meta taguri HTML care să conțină numele brandului tău și cuvintele-cheie;
  • Asigură-te că titlul conține mai puțin de 65 de caractere cu spații cu tot;
  • Ai grijă ca descrierea tagului să se încadreze în 155 de caractere cu spații cu tot;
  • Internal linking este un instrument foarte important pentru că face mai facilă navigarea userului pe site-ul tău, dar și pentru că asigură accesarea site-ului în mod corespunzător, permițând motoarelor de căutare să găsească toate paginile. Există mai multe tipuri de internal linking, cele mai importante fiind content links și permanent navigation links.

Nu uita că experiența userului este foarte importantă, așadar ar fi bine să creezi mereu content relevant și de calitate. De asemenea, este indicat ca site-ul să aibă un design cât mai atrăgător și să ofere utilizatorului posibilitatea de a naviga ușor și de a găsi repede ceea ce îl interesează. Majoritatea oamenilor vizitează site-urile prin intermediul device-urilor, de aceea este recomandat ca site-ul să fie mobile-friendly.

Pentru a beneficia de servicii de calitate pentru optimizarea SEO, poți apela la agenția AdMarks și vei putea construi o strategie care să te ajute pe termen lung să-ți dezvolți afacerea.

Leave a Reply