Romantismul

Romantismul modern: un fel de doua feluri.

Dezamagit de ce inseamna romantismul contemporan, ma declar anti-romantic si voi ramane asa cat timp bijuteriile vor ramane gestul suprem de iubire.

Consider ca romantismul actual r lipsit de inspiratie, aproape ca il poti rezuma in 4 cuvinte: bijuteri, ciocolata, flori si baloane, poate chiar pe ici pe colo cate un ursulet de plus.

Nu cred ca aceste lucruri nu pot alcatui un cadru romantic, dar niciunul dintre acestea nu constituie un gest romantic, poate dragut, poate frumos, poate chiar uimitor, dar nu romantic. De ce? Pentru ca toate acestea sunt obiecte, iar romantismul nu tine de obiecte, nu tine nici macar de cadru, chiar daca asta sugereaza filmele de dragoste, tine de cunoasterea partenerului, e o dovada ca iti pasa, o frunza daruita poate fi cel mai romantic gest din lume atat timp cat aceasta are o semnificatie atat de personala, incat poate sa provoace partenerului, o stare profunda de melancolie, placere, visare.

Ca pana la urma asta inseamna romantismul: sa ii arati cuiva ca iti pasa intr-o asa masura, incat aceasta sa fie inundata de sentimente relevatoare.

Romantismul: e o dovada, nu un obiect, nu un gest.

Baieti: daca viitoare cand cumparati flori, bomboane, bijuterii in semn de romantism, nu sunteti decat niste amorezati neinspirati.

Fetelor: data viitoare cand primiti flori, bijuteri, bomboane in semn de romantism, partenerul ori nu va cunoaste indeajuns, ori e profund lipsit de inspiratie, dar macar a incercat, iertati-l.

Ps: asta nu inseamna ca gesturile dragute n-ar trebui sa existe, florile sunt intotdeauna frumoase.

Write a Reply or Comment