Parul uscat si cum remediezi situatia

Parul uscat arata si se simte nu tocmai placut. Va fi coafat mai greu, va arata tern, lipsit de stralucire. Unele femei descriu parul uscat ca fiind sarmos si greu de netezit. In orice caz, parul ce nu are parte de o hidratare corecta va arata efectele imediat. In plus, sunt si factori externi ce nu depind de dorinta fiecaruia, ce afecteaza si ei firul de par: aerul uscat, sarea marii, soarele etc. Nu se poate spune ca exista spre exemplu un sezon mai prielnic parului. Pana si schimbarile bruste de temperatura il pot afecta.

Hidratarea parului nu este un mit

Se spune despre consumul de apa ca este sursa de sanatate. Acest lucru este valabil pentru intregul corp si se vede si la exterior. Asadar, in primul rand un stil de viata sanatos, cu o dieta echilibrata si hidratare corecta trebuie sa fie la baza abordarii corecte pentru un par sanatos, stralucitor. In egala masura si administrarea periodica de suplimente alimentare, minerale si vitamine, poate reprezenta un necesar pentru ca parul sa redevina matasos.

A nu se confunda parul uscat cu cel deteriorat. Parul uscat se defineste mai degraba prin aspect fara luciu, pot aparea mancarimi la nivelul scalpului din cauza pielii uscate si se poate asocia si cu aparitia matretii. Totusi, structura sa este una intacta. Insa nu se poate spune acelasi lucru despre parul deteriorat. Acesta este poros si vizibil afectat.

Parul uscat si cum il poti ingriji

Specialistii spun ca pentru a trata un par uscat este nevoie de un tratament intensiv, insa care sa se adapteze nevoile parului. In primul rand trebuie sa fie vorba de produse special dedicate parului uscat. O abordare corecta este spre exemplu o masca pentru hidratarea parului.

Whim Color Conditioner de la www.emsibeth.ro este o masca complexa prin actiunea sa, precum si prin ingredientele active pe care le contine. Poate fi folosit de persoane cu par natural sau cu par colorat. Contine pigmenti ce ajuta la evidentierea naturala. Poate chiar si proteja impotriva razelor solare, de altfel un alt factor ce afecteaza si el si nivelul de hidratare al parului.

Efectul unei masti de acest gen este legat de stralucirea redobandita; ofera hidratare si tonuri lucioase, readucand intensitatea culorii parului. Si nu este singura masca propusa de cei de la Emsibeth. In cadrul aceleiasi pagini se pot gasi si alte produse profesionale de nisa, masca nutritiva cu portocala, caramel sau ciocolata.

Pe termen lung, dupa ce s-a bifat si partea de tratament si ingrijire la salon, cat si acasa, conteaza si ce comportament este adoptat cu privire la coafarea parului. Este important a se cunoaste faptul ca produsele ce nu sunt profesionale pot afecta mai mult parul. Nu trebuie incarcat de produse de styling, ci mai degraba corectat privind diversele probleme ce apar.

De asemenea, specialistii recomanda splarea blanda, nu cu apa fierbinte si samponarea sa fie insotita de masaj bland. Cand scalpul este iritat sau foarte uscat, miscarile trebuie sa fie mai blande. Microcirculatia conteaza si ea si contribuie  la un par sanatos si un scalp oxigenat. Pentru ca suntem in prag de vara, recomandarile se indreapta de asemenea catre produsele special dedicate protectie solare, iar Emsibeth are o linie dedicata acestei nise de produse.

Write a Reply or Comment