Expert instant

De câte ori te-ai găsit în situația de a fi întrebat de către un cunoscut cum se face X lucru iar tu să nu ai nici cea mai vagă idee. Și de câte ori răspunsul tău a fost nu știu, stai să verific și te sun eu înapoiProbabil că tot de atâtea ori câte au fost cazurile în care ceea ce a urmat a fost o căutare pe google pentru găsirea răspunsului.

Și l-ai găsit din prima, foarte simplu. Ai devenit expert instant. Suni înapoi amicul și îi spui soluția, nu îi zici că ai căutat pe google pentru că vrei să creadă în continuare că ești priceput și l-ai ajutat, apoi închizi telefonul.

Dacă e să fim drepți cu noi, nu puține sunt cazurile în care ne sunăm prietenii și-i întrebăm despre aia sau cealaltă, fără să încercăm o documentare individuală înainte, fie că este vorba de mașini, social media sau tir cu arcul.

Întrebarea care se naște este: ce părere ai despre toată treaba asta? Te deranjează că omul mai repede te întreabă pe tine decât să caute pe google și tu îți pierzi vremea cu el? Sau îți place că ești considerat priceput la ceva și chiar dacă nu știi, ai mai aflat și tu ceva.

Leave a Reply