Despre panourile solare

In momentul in care vine vorba despre panouri solare, este important de precizat faptul ca acestea functioneaza datorita conversiei radiatiei solare in caldura, iar aceste panouri sunt ideale si pentru incalzirea apei.

Apa calda care se obtine datorita utilizarii panourilor solare, poate sa fie utilizata in primul rand ca si apa calda menajera, insa aceasta poate sa fie folosita si ca si agent termic primar pentru a prepara apa calda menajera intr-un acumulator.

Sunt insa si situatii in care apa calda obtinuta datorita utilizarii acestor panouri, este folosita pe post de agent termic pentru incalzire. De cele mai multe ori, radiatia solara este absorbita de scoarta terestra, dupa care aceasta este transformata in caldura, iar rezultatul ar fi incalzirea atmosferei pamantului.

Ei bine, ideea de baza a acestor panouri solare si a utilizarii lor, este aceea de a recupera aceste radiatii si de a le transforma in caldura pentru locuintele oamenilor.

Daca te intrebi cum se poate folosi energia solara cu ajutorul acestor panouri solare, ei bine, ele au rolul de a oferi o energie sigura si gratuita, care nu se epuizeaza niciodata. Asadar, investitia in achizitionarea acestor sisteme de panouri solare va fi amortizata intr-o perioada foarte scurta de timp.

Sistemele de panouri solare sunt foarte fiabile, si pot sa functioneze aproximativ 25 de ani, fara a fi necesare costuri mari de intretinere. Ei bine, energia solara este foarte rentabila datorita faptuui ca avem garantia ca obtinem combustibulul necesar direct de la acel astru care incalzeste planeta.

Daca vrei sa cunosti mai multe informatii despre aceste panourile solare si despre tipurile acestora, ei bine, este important de mentionat faptul ca panourile solare se pot clasifica in functie de foarte multe criterii.

Daca stam sa discutam despre panourile solare care se clasifica in modul de utilizare si de captare a energiei, atunci avem panouri solare termice, panouri solare fotovoltaice, si panouri solare hibride.

Panourile solare termice sunt utilizate pentru incalzirea apei menajere pe perioada primavara – toamna, si sunt capabile sa asigure aproximativ 80% din necesarul de apa calda pe timpul iernii, iar vara asigura fara probleme tot necesarul de apa calda.

Referitor la aceste panouri solare termice, este important de amintit faptul ca ele pot sa fie de doua feluri, si anume panouri solare cu tuburi vidate, si panouri solare plane.

A doua categorie de panouri solare, cuprinde panourile solare fotovoltaice, al caror rol este aela de a transforma energia solara in curent electric. Aceste panouri se impart si ele in mai multe categorii, astfel ca se pot gasi: panouri fotovoltaice monocristaline, panouri fotovoltaice policristaline, panouri fotovoltaice mircocristaline sau cu strat subtire, si panouri fotovoltaice amorfe.

Cea de a treia si ultima categorie de panouri solare, este reprezentata de panourile solare hibride, care au implementat un modul ce contine un strat subtire de pelicula solara amorfa supa celulele monocristaline, iar datorita acelui strat suplimentar amorf, panoul solar este capabil sa extraga mai multa energie decat un panou obisnuit, insa si pretul acestor panouri solare hibride este unul mult mai mare decat pretul unui panou solar normal.

Leave a Reply