Cat de scumpe sunt serviciile contabile a unui expert

Fara indoiala, de multe ori ne-am intrebat cat de mari sunt costurile serviciilor de contabilitate bucuresti, din punctul de vedere al unui manager de societate. Intrebarea vine sub diverse forme, de la “care este rata pe ora pentru un contabil?” la “pot primi o oferta a ceea ce ar costa un serviciu de contabilitate de zi cu zi?”. Dar toate intrebarile se reduc la o preocupare principala: costul.

Desigur, noi intelegem ca pretul este si va fi intotdeauna un factor in luarea deciziilor. La urma urmei, bugetele trebuie sa permita acoperirea costului, dar si o rentabilitate corespunzatoare pe cheltuiala facuta. Dar ne ingrijoram uneori ca aceasta intrebare, atunci cand este scoasa din context, nu abordeaza problemele la indemana.

Ca atare, nu avem o matrice de stabilire a preturilor in sine, ci mai degraba un comision fix si vom crea personalizarea cotatiilor lunare pentru fiecare afacere atat dupa potential, cat si in functie de domeniul de aplicare si complexitatea lucrarilor solicitate. Cu toate acestea, putem aborda considerentele legate de costuri in diferite moduri de a ajuta cu un raspuns concret la preocuparile de stabilire a preturilor.

Despre ce este vorba in tarifarea cu ora pentru serviciile de contabilitate? Acest lucru poate veni ca o surpriza, dar, practic, orice afacere se poate duce in jos din cauza cheltuielilor si a costurilor intr-o anumita forma de tarif orar. La urma urmei, numarul de ore petrecute de angajat pe un anumit proiect si salariile angajatilor pot oferi cu usurinta o estimare orara aproximativa prin aritmetica de baza.

Ca si afacere responsabila, trebuie sa stim ce costuri au serviciile legate de un buget adecvat si stabilit a preturilor. Cu toate acestea, de fapt, facturarea la un tarif orar nu are sens pentru din cauza unei varietati de motive.

Domeniul de aplicare si complexitatea lucrarii nu este intotdeauna o ecuatie echitabila Acest lucru este de la sine inteles, dar nu toate sarcinile contabile sunt la fel de simple sau complexe ca si altele. Unii dintre clienti necesita raportari incredibil de complexe si de management financiar, care presupun o supraveghere de catre profesionisti cu inalta calificare.

Aceiasi specialisti pot fi, de asemenea, cei care tin monitorizarea si gestionarea celor mai comune sarcini de contabilitate, dar taxarea la ora pentru servicii le-ar pune un potential risc pentru plata ratelor orare care nu sunt intotdeauna in conformitate cu nivelul de cunostinte necesar pentru a oferi un serviciu.

In schimb, evaluarea unei cantitati aproximative de timp necesar pentru a indeplini fiecare sarcina intr-o perioada este mai probabil sa creeze un pret echitabil de stabilire a ratelor lunare printr-un comision fix pentru complexitatea muncii solicitate.

Write a Reply or Comment