Avantajele unui calculator second hand

In acest text vom scrie despre diferentele dintre un calculator second hand si unul refurbished, ce anume inseamna un calculator refurbished si totodata dezavantajele impreuna cu avantajele fiecaruia. Un calculator reburbished reprezinta acel produs care in primul rand a fost comercializat de catre un brand, si face parte din echipamente dintr-un domeniu IT cu niste specificatii foarte puternice, fiind specific create pentru mediul afacerilor. In acelasi timp un calculator refurbished mai poate sa insemne un produs al unor branduri recunoscute international, cum ar fi de de exemplu Lenovo, Dell si asa mai departe.

Mai pe scurt un calculator refurbished nu este nimic altceva decat un calculator care a fost inapoiat de catre proprietarul acestuia dupa o anumita perioada de timp din anumite motive personale. Partea buna a calculatorului refurbished este ca fostul proprietar al acestuia poate sa il fi inapoiat doar pentru ca nu i-a placut ca avea o zgarietura pe carcasa unitatii centrale, motiv pentru care pentru altii nu este ceva foarte serios, insa in acelasi timp poate sa fie un defect mult mai serios, cum ar fi la nivelul componentelor principale al placii de baza, procesorului sau placii video, caz in care motivul este mult mai serios.

Deci, diferenta dintre un calculator second hand si unul refurbished este ca cel second hand a fost folosit pentru o perioada mult mai mare de timp, iar cel refurbished este mai probabil sa fi fost folosit pentru o perioada mai mica de timp ceea ce ii ofera calculatorului refurbished un avantaj in sensul de vechime.

In acelasi timp un calculator second hand are o perioada de garantie mult mai mica deca unul refurbished, insa ambele sunt ideale pentru un individ care doreste doar sa navigheze pe internet, sa foloseasca programe de baza cum ar fi microsoft office, sau chiar pentru un mic birou. Insa, datorita faptului ca foarte multi oameni isi doresc doar lucruri noi pe care de foarte putine ori le folosesc la capacitatea lor maxima, calculatoarele refurbished si second hand raman alternativa principala doar pentru oamenii care cantaresc cu adevarat raportul avantaje/ dezavantaje.

Pe internet la o simpla cautare putem sa gasim cateva zeci de mii de rezultate de calculatoare second hand, multe dintre ele fiind de la branduri foarte cunoscute, cum ar fi Lenovo, Dell, HP, Siemens si multe altele. Recomand in special siteul calculatoare-second-hand.biz .Un mare avantaj al unui calculator, fie ca este el second hand sau refurbished este ca spre deosebire de unul nou, putem sa cheltuim o suma de la pana trei sau patru ori mai mica, si deci daca se defecteaza vreo piesa nu suferim din privinta bugetului, lucru care nu este valabil si pentru un calculator nou.

Leave a Reply