O bucatica de gand

Framantari nocturne. Probleme-n miez de noapte, preocupari de insomniac plictisit. Daca eram si eu un individ care utilizeaza Facebookul pentru jocuri, nu eram plictisit, dar asa.. Colind internetul dintr-un colt intr-altul cu zgomotul gandurilor mele pe fundal. Din multitudinea coplesitoare de idei m-am oprit la una, banala si neimportanta de altfel in viata cotidiana, dar de real interes in mijloc de noapte: cea care vizeaza spamerii. Nu inteleg firmele / trusturile / companiile si ce ar mai putea fi ele, institutii care isi pun tipii de la IT sa trimita spamuri hartuitoare. Intrebarea e “care-i rostul la tot circul asta?” Sunt mailuri extrem de agasante si nu exista nicio sansa de a te face sa cumperi respectivul produs. Mai degraba ti se incropeste in minte un intreg arsenal de injuraturi la adresa expeditorului / firmei / produsului, atunci cand gasesti cate-un mesaj din-acesta ratacit prin inbox-ul tau. Daca e sa ne luam statistic (e o statistica creata de mine acum, dar extrem de precisa), o persoana din 100 de mii sfarseste prin a da click pe un astfel de mail si mai sigur decat atat e faptul ca o face din greseala. Voia sa bifeze casuta din dreptul mailului ca sa il stearga, nu altceva, insa degetutele-i fine au alunecat pe mouse, dand click pe titlu.
Mi-l imaginez pe un astfel de spamer scriind mailuri unde sa trimita mesajele acestea agresive. E ferm convins ca-i imposibil sa nu functioneze, nu are cum sa dea gres in a-si vinde produsul. Si e incantat individul. Mult mai incantat decat un junior care se uita la un foc de artificii, rugandu-se sa nu se termine. Cel putin asa-i vad eu pe fiecare dintre expeditorii spamurilor din mailul proprietate personala. In momentul in care insir aceste cuvinte, am mailuri de la niste mierle care incearca sa-mi vare sub nas (virtual) cercei swarowski, coronite dentare de portelan, masaje de relaxare, urmati de vanzatori de dvduri cu desene animate, pachete de analize ginecologice si altele.
Oameni imbecili care cred ca reusesc sa aghete cumparatori cu ajutorul acestor mailuri. Tare-as dori sa intalnesc unul in viata asta, sa aflu ce-i coace capsorul.

De tinut cont ca expresia “viata de caine” este definita ca o viata grea, plina de lipsuri. Dac-as fi academician, as introduce expresia “viata de spamer” pentru a defini orice viata sub nivelul acelei “de caine“.

Write a Reply or Comment