Negru sub unghie poate fi semn de distincție?

Până azi aș fi zis că negru sub unghie nu poate să fie decât semn de proastă creștere. Și totuși am făcut o gafă teribilă care m-a făcut să mă gândesc încă o dată dacă totul pe lume este alb sau negru. Să vă povestesc.

În timpul ședinței am observat că unul dintre colegi avea negru sub unghie, dar fiind un gentleman mi-am propus să nu mă mai uit spre mâna lui pentru a nu-l pune într-o situație delicată. Doar că atunci când vrei să nu te uiți la ceva, parcă există un magnet care te atrage… așa că la un moment dat colegul observă că mă uit la unghiile lui, se uită și el, își dă seama care este motivul și îi cade cerul în cap. Pentru amândoi au urmat cele mai ciudate 5 secunde din ultimul an. Și tot el a avut eleganța să ne scoată din situația asta zicând: da… m-am murdărit pentru că s-a stricat mașina și am fost nevoit să ridic capota.

Ați fi tentați să ziceți că asta nu schimbă situația în niciun fel. Totuși colegul despre care vă vorbesc este cel mai elegant bărbat pe care-l cunosc, locuiește într-o casă situată în cel mai select cartier pe care-l știu și atunci când este vreme frumoasă vine la serviciu cu o mașină de epocă care probabil valorează mai mult decât apartamentul meu. Și să nu uit, vorbește cea mai curată engleză britanică, pe care și-a exersat-o în timp ce și-a făcut masterul la Cambridge.

Da… azi a fost vreme frumoasă și a venit cu mașina la care salivăm toți bărbații de la serviciu. A avut probleme cu ea și mi-a dat motiv să mă uit la pământul de sub unghii.

Care dintre noi a fost “țăran”? El pentru că a venit cu mizerie sub unghii sau eu pentru că nu am știut să fiu discret?

Write a Reply or Comment