Cum trebuie să lași capacul de la WC: ridicat sau coborât?

capac-wcCapac WC: ridicat sau coborât?Deși pare o temă stupidă, poziția în care lași capacul de la WC reușește să nască pasiuni în orice discuție. După cum bine știți, bărbații preferă să folosească WC-ul stând în picioare (atunci când fac pipi) iar femeile îl folosesc în poziția așezat și de aici pleacă toată gâlceava.

Pe Yahoo Answers (unde de obicei au răspunsuri unele mai năstrușnice decât altele) am găsit un răspuns destul de decent la dilema de mai sus: atât bărbații cât și femeile ar trebui să coboare la final și colacul și capacul WC-ului în așa fel încât un copil să nu poată să-și introducă mânuțele în toaletă și totodată să nu permită căderea accidentală de obiecte. Din păcate teoria asta funcționează doar acasă.

Cum procedez eu:

ACASĂ LAS COLACUL COBORÂT ȘI CAPACUL RIDICAT
Când termin, las colacul coborât și capacul ridicat și în acest fel soția nu trebuie să-l mai regleze. Am și o motivație (oarecum puerilă) pentru asta: consider că mâinile care fac mâncarea nu trebuie să stea tot timpul pe capacul de la WC (înțeleg că este greșit, că oricum te speli… dar așa mi-a rămas întipărit în minte).

ÎN VIZITE LAS ȘI COLACUL ȘI CAPACUL DE LA WC AȘA CUM LE-AM GĂSIT
Din respect pentru gazde las colacul și capacul în poziția în care le-am găsit. Fiecare familie se organizează așa cum consideră că este normal (unii au copii sau animale de companie și preferă să lase inclusiv capacul coborât). Cine sunt eu să-mi permit să modific regulile într-o casă străină?

LA SERVICIU ȘI ÎN TOALETELE PUBLICE LAS CAPACUL ȘI COLACUL RIDICATE
La serviciu sau în toaletele publice nu cunoști toate persoanele implicate. Ca atare poți să fii sigur că vor exista și bărbați necivilizați care vor folosi toaleta fără să ridice colacul și cu atât mai puțin să igienizeze la final. Acesta este motivul pentru care prefer să las și colacul și capacul de la WC ridicate. Din motive de igienă prefer să manevrez capacul folosind un șervețel sau hârtie igienică.

Vă invit să renunțați pentru o clipă la pudoare și să comentați apropos de “sistemul” vostru.

Write a Reply or Comment