Agitația din București

Să vă prezint câteva din experiențele pe care le-am avut în ultimii ani mergând în vizită la părinți:

Iluminatul public nu funcționează. Întreb de ce nu fac ceva și mi se spune că se schimbă becul destul de des, dar în 3 zile se arde. Este capăt de traseu și de aia se arde așa des 🙂
Nimeni nu a știu să-mi spună cum ajung la o casierie RDS. Toți au un prieten care le plătește cablul și n-au nici cea mai mică idee. Am aflat într-un final (după ce am întrebat cel puțin 10 persoane) că RDS-ul nu are casierie în oraș. Factura se plătește la bancă.
Am mutat motanul la părinți și am vrut să le arăt de unde să-i cumpere mâncare. Primul pet shop în care am intrat arăta ca o cârciuma penală. De cum am intrat vânzătorul ne-a arătat cu degetul un sortiment de mâncare și ne-a spus: “aia este cea mai ieftină”. Royal Canin-ul pe care îl căutam eu nu-l avea la vânzare. Am mai intrat în alte două pet shop-uri dar tot nu am găsit ce căutam. Nu au reușit să-l aducă nici măcar la comandă, așa că îl cumpăr online și vine direct acasă la părinți (de la București sau de la Baia Mare).
Dacă ajungi cu mașina într-o intersecție și se vede o altă mașină în capătul celălalt al străzii trebuie să aștepți până trece. Altfel ești catalogat drept teribilist, agresiv sau iresponsabil (și asta mi-o zice tata, nu un străin).
Scara blocului este plină de igrasie și subsolul pare inundat (nu am fost să verific, dar nasul așa îmi spune). Pentru a nu generaliza trebuie să menționez că o altă scară din același bloc este curată și arată mai îngrijit (aici proprietarii sunt mai tineri ).
La reprezentanța Vodafone (nu la un magazin partener) angajații nu au nicio idee despre serviciile pe care ar trebui să le vândă.
Am încercat să încasez bani de la Western Union la un sediu Raiffeisen. Casiera a trebuit să sune în centrală ca să-i confirme că sumele respective pot să vină și de la firme. Mie mi-a fost imposibil să-i explic că nu am de unde să scriu pe formular un nume și un prenume al celui care trimite banii.
Acum stau și mă gândesc, suntem toți locuitorii din orașele mari prea agitați sau în orașele mici lumea s-a obișnuit cu indolența? Poate explicația este că acolo fiecare îl cunoște pe fiecare și atunci le este jenă să comenteze.

Write a Reply or Comment